Maak kennis
IMG_3062

Een goede plek voor je kind

Rafael is een school voor speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen uit Utrecht en omstreken, in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Wij helpen onze leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Je bent van harte welkom en we vertellen je graag alles over onze school en wat ons bijzonder maakt.

Op Rafael leren leerlingen zich te ontwikkelen op het gebied van zelfredzaamheid. Leren lezen en rekenen is belangrijk, maar ook voor jezelf opkomen en je goed verzorgen.

Specialisme

Onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke beperking is ons specialisme. Binnen de school hanteren we verschillende leerstromen. We kijken bij de indeling naar het ontwikkelingsperspectief en de begeleidingsbehoefte van de leerling. Zo zit ieder kind echt op z’n plek.

Veilige omgeving

We stimuleren de leerlingen om samen te werken: de belangrijkste dingen in het leven kun je niet alleen. We leren hun dat je deel uitmaakt van je omgeving en dat je samen sterker bent. Als leerlingen goed in hun vel zitten, leren ze beter. We willen dat er ook plezier gemaakt wordt op school en dat onze leerlingen zich prettig voelen bij ons.

Leren met plezier

Beweging is de basis voor groei en zorgt ervoor dat kinderen zich op verschillende gebieden ontwikkelen.We sporen kinderen dan ook aan om zich te ontwikkelen, nieuwe dingen te ontdekken en grenzen te verleggen. Dat doen we de hele schooldag door, waarbij we verschillende manieren van leren aanbieden. Kinderen kunnen zich hierdoor beter concentreren en hebben plezier in het leren.